Taivaan Lapsen Taival

Vapahtajani Jeesuksen jalanjäljissä

Puuttuva palanen

on December 25, 2015

Pitkästä aikaa tulin “katsoneeksi” Hercule Poirotin seikkailuja. Tai siinähän se yhä menee ja mitä lie ohessa puuhaillutkaan. Ole nykyään enää lähtökohtaisesti kovinkaan kiinnostunut seuraamaan näitä tappamisen, juonittelun ja murhien ympärillä pyöriviä elokuvia tai sarjoja. Riittämiin kärsinyt niiden aiheuttamista seurauksista ilmapiirissä (jos nyt niin voisi sanoa).

Kun tuossa nyt kuitenkin Poirot sai eräänkin tietymättömissä olleen tiedonmurun ja totesi, että nyt hän alkaa nähdä, tuli mieleen, että samalla tavoin se on elämässä muutenkin ja meidän jokaisen kohdalla.

Miten usein kyse onkaan siitä, että puuttuu juuri se tiedonpalanen, joka auttaisi asettamaan kohdalleen myös kaiken muun!

Toistuvasti on tullut mieleeni, että tieteentekijätkin pääsisivät taatusti paljon nopeammin eteenpäin ja keksisivät paljon tehokkaampia ja viisaampia keinoja, mihin ikinä milloinkin sitten vastauksia ja tapoja etsivätkään, jos vain tunnustaisivat Jumalan olemassaolon. Onhan usein sanottu niinkin, ettei ole pelkkä sattuma, miten paljon maailma on hyötynyt juutalaisista. Minkähän käsitteen varassa heidän maailmankuvansa ja toimintamallinsa vain lepäävätkään!

Voimme kehitellä teorioita ja kudelmia elämän sisällään pitämistä seikoista vaikka väsyksiin saakka, mutta jos emme milloinkaan lähtökohtaisesti ota huomioon Elävän Jumalan olemassaoloa, emme voi kuunaan olettaa pääsevämme kaipaamaamme maaliin tiedonjanomme kanssa. Kannattaako riskeerata viallisen tähtäimen kanssa elämänsä?

Kuten tapaamalleni ystävälle puistossa mainitsin, niin se riskihän Raamatun lukemisessa tietenkin on, että sen kautta ehkä joutuu jonain päivänä toteamaan olevansa uskova ja yhtä lailla on se riski Jumalan Sanaan tutustumisessa, että se saattaa juuriaan myöten ravistella käsityksemme paljosta, ellei peräti kaikesta siitä, mitä aikaisemmin olemme uskoneet ja miten asiat käsittäneet ja minkä pohjalle maailmankuvamme sekä käsityksen itsestämme rakentaneet. Tahdotko todella rakentaa sen kaiken juoksuhiekalle?

Oletko valmis ottamaan sen riskin? Onko kaipuusi todenmukaiseen tietoon riittävä, jotta olet valmis uhraamaan niin monessa vajaaksi jäävän ihmisviisauden ja niin kovin helposti muuntuvat käsityksemme siitä, miten parhaiten tulisi elämänsä johtaa? Voin kertoa, se kannattaa.

Mutta on muitakin syitä harkita, olisiko aika ja syytä tarttua Sanaan.

“Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.” 2. Tess. 2:7-12

Voin sanoa, tämän tulisi ravistella myös montaa sellaista, joka ajattelee olevansa uskossa ja oikeanlaisessa suhteessa Herraan. Toivottavasti itse en haksahda missään suhteessa tyytymään vähempään, kuin Jumalan Sanan ilmoittama totuus!

Poirot sai murhansa ratkotuksi. Oletko sinä perillä elämäsi ehkä puuttuvista palasista, joiden tähden et kykene näkemään oikein kokonaiskuvaa?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: