Taivaan Lapsen Taival

Vapahtajani Jeesuksen jalanjäljissä

Oikeaa vai väärää profetiaa?

on April 14, 2016

Jos nyt on niin, että eräskin Jumalan Sanan opettaja puheissaan esittää kolme eri lähteistään kopioitua ”profetiaa” seurakunnille, tarkoituksenaan juurikin huomauttaa, miten vaikeaa on erottaa OIKEA vääristä ja se kolmas niistä on selkeästi sellainen, jonka ymmärrät lööperiksi, minkä hän myös vahvistaa, mutta sitten käy niin, että jäljelle jääneistä kahdesta olettekin eri mieltä, onko se mikään ihme jos hämmennys valtaa mielen.

Asia kun ei voi olla sekä että, sen on oltava joko tai.

Esitettyjä vaihtoehtoja korva tarkkana kuunnellessasi arvioit tuon oikeaksi ja tämän vääräksi ja toinen sitten sanoo juuri siitä, jota pidät vääränä, että ”ellei tässä kuule Hengen ääntä, ei ymmärrä evankeliumin sanomaa” ja siitä toisesta, jota itse olet pitänyt oikeana, että ”tämä on demoninen, siinä puhuu eksyttävä henki”, niin tuleeko sinun siis lakata kuulemasta moista opettajaa, vai päätyä ankaran itsetutkistelun paikalle, jossa on vakavasti kysyttävä: ”olenko käsittänyt asiat väärin ja olen eksyksissä kuin sokea?”

Tarkistanen nuo tuolta, äänitinkin peräti talteen osan hänen kommentistaan, niin järkyttynyt olin, mutta nyt koetan ulkomuistista laittaa ylös nuo kaksi sanomaa, jotka niin suureen ristiriitaan siis keskenään selkeästi ajautuvat.

”Minun omani toimivat hiljaisuudessa ja kaikki kunnia kuuluu yksin minulle.”

”En ole kuollut niiden syntiesi tähden, jotka olet voittanut, vaan niiden syntiesi tähden, joiden vallassa elät ja kuolet.”

Näistä tuli nyt kyllä melkoiset torsot, niin huonosti näytän muistavan mitä hän puhui ja toinen oli paljon pidempikin, joten on pakko ne kyllä tarkistaa, jos tarkempaa kuvausta kaipaa. (Näissä tosin jo kiteytyy se ero, minkä perusteella valinnan tein.)

Nyt näiden äärellä kuitenkin kävi siis juuri niin, että se, kumpaa itse havaitsin pitäväni oikeana, osoittautui vääräksi hänen mielestään ja toki sitä jäin miettimään ja ihmettelemään, ettenkö siis lainkaan käsitä evankeliumin sanomaa tai ymmärrä Jumalan Henkeä ja miten asiat ovat.

Kumpi sinusta kuulostaa siltä, että sen lähteenä olisi Jumalan Henki? Enkä nyt tässä vaiheessa ilmaise, miten päin mikäkin on, kumpi ensin vai… joten kun kaksikin kerran paikkaansa voi vaihtaa ja sekaisin mennä, niin mietiskele ihan siten vain, ettet tiedä, kumpaa tämä siis oikeana pitää, kumpaa vääränä.

Kaikenlaisia julistajia sitä on maailma pullollaan. Toinen sanoo näin ja toinen noin ja kohta kolmas huutelee sekaan sellaista, joka ei sovi yhteen oikein kummankaan kanssa.

Väistämätön tosiasiahan on, että meistä jokaisella on ainutlaatuinen tietojenkäsittelyprosessori korviensa välissä ja ennen kuin sen syvimmätkin sopukat on luodattu täydelleen ja vaivaa näkemällä yhteisymmärrykseen päästy, on kovin vaikeaa mennä toisestansa sanomaan, mitä kuka milläkin tarkoittaa ja ymmärrämmekö sittenkään asioita samalla tavalla ja jos vaikka ymmärtäisimmekin ne erilaisin tavoin, ymmärrämmekö sitä, mitä toinen omalla tavallaan tarkoittaa?

Ja kuka sen sitten kaiken päätteeksi määrittelee, kumman käsitys on oikeampi ja tarkoittaako se sitä, että toisen on omasta käsityksestään luovuttava, jotta voisi myös oikeassa olla? Että siis ymmärtänyt sen, mikä on totuus…

Siitähän kaiketi voimme samaa mieltä olla, että mikäli minkäänlaista painoarvoa Jumalan Sanalle, Raamatulle annamme, niin olemme sentään yhtä mieltä siitä, että sen perustalla voimme jokaisen käsitykset ja mielipiteet arvioida sen suhteen, kuinka todenmukaisia ne ovat. Kun ja jos siis pidämme Raamattua kiistattomana totuuden lähteenä, Jumalan ilmoituksena ihmiselle, jolloin siitä ei tarvitse erikseen kiistellä, (sen kunkin sanoman muodosta ja merkityksestä sitten kenties)…

En juurikaan tunne ketään, keltä voisin tätäkään dilemmaa kysäistä, joten postaan sen tänne ja jos näitä joku käy lukemassa ja jos tuohon olisi kellä mitä sanottavaa, niin olisin kiitollinen, jos siihen jaksaisi jotakin kommentoida. Ellei muuta, niin sopiipahan sitten mennä entisestään sekaisin, kun sopantekoon tulee sitä useampi kokki.

Ellei muutoin, niin mikäli sinun käsityksesi oikeasta profetiasta noiden suhteen on toinen, kuin minun, niin lienee parempi, ettet enää tämän kirjoituksia lueskele. Joutunet lie muutoin vaaraan tulla eksytetyksi. Voinen sen toki ilmaista, jos sitten milloin tulen siihen lopputulokseen, että muutan mieleni ja Sanan perusteella totean näistä juurikin sen toisen olleen oikeassa.

Tällä erää aion näihin suhtautua siten, etten kyseistä opettajaa varmuuden vuoksi enää kuuntele, ennen kuin saan asian tutkittua, sillä se hedelmä jota usein hämmästellen saan omassa elämässäni katsella ja sen ilmentymisiä seurailla, on kuitenkin käsittääkseni kiistattomasti juuri sen Sanan ja Hengen mukainen, jonka Jumala omassa Sanassaan hyvän hedelmäksi ilmaisee ja minkä kuvaa olevan oman sydämensä mukaista tässä maailmassa vaellettaessa.

Selkeyden tuulia näin odotellen, iloista viikonloppua.

 

 

Ps. Niin se oma valintani noiden kahden suhteen? Ilmaisen sen tässä kevään mittaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: