Taivaan Lapsen Taival

Vapahtajani Jeesuksen jalanjäljissä

Tee minut uudeksi!

on July 2, 2016

Tee minut uudeksi! En enää kestä vanhaa. En jaksa sitä, mikä on pitänyt minut otteessaan nämä menneet jo kohta kolmekymmentä vuotta…

Tee minut uudeksi, jotta jonain päivänä voisin elää todeksi edes sen vähän hyvän, jonka joskus ohimennen olen havainnut itsessäni. Nyt en voi, koska se paha, jota olen, jota jokainen ruumiini solu mukanaan kantaa kaikkeen siihen minkä kohtaan, mihin ryhdyn, kenet tapaan, mitä aionkaan estää tekemästä lähes kaiken sen, minkä tiedän olevan oikein, mikä olisi hyvää, mistä saattaisin saada kerätyksi ihmisyyden kuvan jonka kauneuden turvin voisin jaksaa eteenpäin oikein tehden, enkä aina tuhoten sen mihin liityn.

Tee minut uudeksi. Olen ruma, olen köyhä, olen raihna. Olen valheellisen hyvinvointimme ylensyönyt irvikuva. Etova totuus siitä saastasta ja liasta, jota ihmisemme ympärillään päivästä päivään näkevät ja silti siltä silmänsä sulkien kieltävät olemassaolon, koska liiaksi pelkäävät itsensä heijastumaa siinä, mitä halveksivat ja tekopyhästi pahaksi kutsuvat kuvitellen itse olevansa puhtaat…

Olen ruma olen köyhä olen raihna sen vuoksi, etten ympäristön muokkaamana kykene tuomaan julki aitoja tunteitani, kiintymystäni, rakkauttani, hyväksyntääni edes sinulle, jota eniten maailmassa rakastan, koska se millaiseksi olemme itsemme ja maailmamme luoneet aiheuttaa mustasukkaisuutta ja vihaa ja epäluuloja ja pelon, että jos sinulle itseni paljastan menetän sinut, koska ne samat sinussa saavat sinut kavahtamaan luotani ja jään yksin ja tuhoudun, vaikka sen riski onkin ainoa todellinen keino kyetä yhdistämään meidät sitein, jotka todella kestäisivät valamme “tahdon”.

Tee minut uudeksi. Kuori minusta pois kuin sipulista kerros kerrallaan vaikka kuinka suuret itkut aiheuttaen kaikki se valhe ja vanha, mikä estää minua kasvamasta omaksi itsekseni ja meitä olemasta onnellisia itsestämme ja toisistamme ja elämästä, joka aivan liian suurenmoinen tuhottavaksi ulottuviltamme tällä tavoin.

Kuinka moni teistä lopultakaan voi ihan oikeasti sanoa tuntevansa tämän elämän aiheuttaman riemun? Moniko teistä? Onko teidän sipulinne todella kuorittu ydintä myöten? Jos on, voi hyvät ihmiset neuvokaa miten, kuinka sen teen, miten saan toteutettua muodonmuutoksen, jonka majani mato vaatii toteutuakseen ennen kuin se voi sisimpänsä perhosen päästää valloilleen, vaikka vain lyhyeksikin elämänsä ajaksi. Kuitenkin toteuttamaan juuri oman elämänsä tarkoitus. Kokemaan sen riemun, jonka Luoja juuri sille on varannut elämän antaessaan!

Tee minut uudeksi! Menee hukkaan näin kaikki se hyvä jonka olet varannut lentoani varten. Kaikki ne aarteet, jotka polullani odottavat löytämistään… Kaikki ne surulliset kasvot, joille voisin tuoda hymyn… Se ymmärrys ja rakastava halaus, jonka lapseni tarvitsisi silloin, kun on pienessä rinnassa suru väärinteosta ja jo valmiiksi pelko rangaistuksesta, joka varmasti myös tulee, jollei tätä vanhaa petoani pystytä taltuttamaan ja luomaan tilalle uutta. Sellaista, joka kykenee antamaan anteeksi, rakastamaan.

Tee minut uudeksi. Muuta en pyydä. Se on paljon, mutta vähempi ei riitä. Tee minut uudeksi, auta. En jaksa yksin, en osaa, en kykene. En voi. Tee uudeksi, koska vanha tuhoaa. Sellaiseksi, joka kykenisi rakastamaan. Anna silmät nähdä uuden itseni palojen muoto, jotta voisin koota niistä sen, mitä todella olen. Anna voimaa vastustaa vanhan houkutusta, sen helppoutta, sen unta. Sen sitä mikä minut nyt tämän saa kirjoittamaan. Auta minua! Autathan… Ole peilini, totuudenmukainen ja tukeni minun kyetä katsomaan siihen. Luottamaan…

 

Vastaan vanha teksti ajalta: 23.7.2001, ajattelin sen tänne, kun kuvaa kuitenkin yhä kovin hyvin myös tätä päivää… Hiven sekavaa, puhuako läheiselleen, vai Jumalalle. Vain hänhän meidät voi siten uudistaa ja täyttää tarpeemme tätä elämää varten. Siunaus sentään, jos matkallamme tuki arjessakin sitä edetessä. Iloa sinulle!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: